Stadsweiden

Mensen die in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus, moeten er rekening mee houden dat de kans aanwezig is dat zij zelf ook besmet zijn met het virus. Daarom is het van belang dat zij in quarantaine gaan zodat zij niet het risico lopen om anderen te besmetten waardoor het virus zich verder kan verspreiden. Als iedereen dit zo goed mogelijk zou doen, is de kans groot dat het eerder mogelijk is om bepaalde maatregelen te versoepelen. Bovendien kun je voorkomen dat anderen ziek worden.

Mogelijk besmet met het coronavirus

Als je in contact bent gekomen met iemand die besmet blijkt te zijn met het coronavirus, kan het zijn dat diegene jou heeft besmet. Daarom kun je maar beter in quarantaine gaan en je laten testen als de incubatietijd voorbij is. Dit is bij het coronavirus tussen de 5 en 10 dagen dus houd er rekening mee dat je een tijdje in quarantaine moet. Je moet je vervolgens laten testen zodat je weet of je besmet bent of niet. Als je in Stadsweiden woont, kun je je laten testen in de teststraat in Harderwijk.

Redenen om naar een teststraat in Harderwijk te gaan

Je moet je natuurlijk laten testen als je in aanraking bent gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus, maar er zijn nog meer redenen om je te laten testen. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om een coronatest te doen als je last hebt van klachten. Op die manier kom je zeker te weten of je besmet bent met het coronavirus of niet. Het is ook mogelijk om een coronatest te doen bij de teststraat in Zeewolde of Harderwijk als je een reisverklaring nodig hebt om naar het buitenland te reizen.

Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Hier - Koop Vandaag je pcr-test!☝