Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Hier - Koop Vandaag je pcr-test!☝

Een PCR-test in Biddinghuizen

coronatest biddinghuizen

Om te voorkomen dat het coronavirus zich sneller door ons land verspreidt, is het slim om een coronatest in Biddinghuizen te doen als je last hebt van klachten. De klachten waar je last van kunt hebben als je besmet bent met corona moet je goed kunnen herkennen bij jezelf. Het is vooral van belang dat je deze klachten niet negeert, aangezien je daarmee het risico neemt om anderen te besmetten. Je moet er echt voor zorgen dat je zo snel mogelijk een coronatest Gelderland doet als je merkt dat je bepaalde klachten krijgt die op corona zouden kunnen wijzen.

Symptomen van het coronavirus

Er zijn verschillende klachten die mensen die besmet zijn met het coronavirus kunnen ervaren. Het is bij het lezen van deze klachten van belang om er rekening mee te houden dat niet iedereen die besmet is, al deze klachten krijgt en dat de een hier meer last van heeft dan de ander. Toch ben je ook in staat om anderen te besmetten als je slechts last hebt van milde klachten en daarom is het van belang om je ook dan te laten testen. De meest voorkomende klachten die mensen met het coronavirus ervaren zijn:

 • Verkoudheidsklachten(denk aan: keelpijn, loopneus, niezen of een verstopte neus)
 • Benauwdheid
 • Hoesten
 • Niet meer goed kunnen ruiken of proeven
 • Verhoging/koorts

Als je één van deze klachten bij jezelf herkend, is het van belang om je zo snel mogelijk te laten testen en om te voorkomen dat je met anderen in contact komt. Pas als je een negatieve testuitslag hebt, kun je weer met anderen in contact komen.

Ernstige klachten

Het kan ook voorkomen dat deze klachten erger worden. Bij de meeste mensen zal dit niet gebeuren, vooral mensen in de risicogroep hebben een grotere kans op ernstigere klachten als zij besmet zijn. Het is van belang om je huisarts te bellen als de klachten te erg worden. Je moet je huisarts bellen als je:

 • Last hebt van kortademigheid of ademhalingsproblemen.
 • Pijn of druk op de borst ervaart.
 • Ouder dan 70 bent of een verminderde weerstand hebt en koorts krijgt.
 • Moeite hebt met praten of bewegen.

Als je merkt dat de klachten erger worden, moet je dus je huisarts bellen om te overleggen wat het meest verstandig is. Het is van belang om niet naar de huisarts toe te gaan aangezien je hiermee alleen maar het risico neemt om anderen te besmetten. 

Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Klik & Boek Vandaag je test!☝

Een coronatest in Biddinghuizen doen

Als je merkt dat je last hebt van klachten, is het van belang om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor het doen van een PCR-test of sneltest in Biddinghuizen. Dat is de enige manier waarop jij erachter kunt komen of je besmet bent met het coronavirus of niet. Je kunt verschillende soorten coronatests doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een PCR-test te doen bij de GGD, het nadeel daarvan is wel dat het lang kan duren voordat je weet of je besmet bent. Het is daarom voor veel mensen fijner om een corona sneltest te doen bij een commerciële teststraat. Dat komt doordat je bij deze testmethode al na een kwartier weet wat de uitslag is. Hierdoor hoef je niet meer in quarantaine om op de uitslag te wachten. Je moet uiteraard wel in quarantaine als de uitslag van de coronatest positief blijkt te zijn.

Waar kun je je laten testen als je in Biddinghuizen woont?

In de omgeving van Biddinghuizen zijn verschillende teststraten. Als je het niet fijn vindt om één of twee dagen in quarantaine te zitten om op de uitslag van je coronatest te wachten, moet je een corona sneltest doen bij een commerciële teststraat. Mensen die in Biddinghuizen wonen kunnen met de auto het best naar één van de volgende teststraten rijden voor een sneltest:

 • Lelystad, Jol 3718
 • Meppel, Loberingemaat 7

Natuurlijk zijn er ook nog andere teststraten, maar om daar te komen moet je vaak meer dan drie kwartier in de auto zitten. Daarom is het voor mensen uit Biddinghuizen verstandig om eerst eens te kijken of er plek is bij één van deze twee teststraten. Als er dan geen plek blijkt te zijn bij deze teststraten kun je altijd nog verder zoeken naar een teststraat waar wel plek is. Zo is een coronatest in Zeewolde vrijwel altijd mogelijk, maar is dat wel even rijden.

coronatest biddinghuizen

Wat moet je doen als je de uitslag van je corona sneltest krijgt?

Het is van belang om goed te weten wat je moet doen als je de uitslag van de coronatest krijgt. Sommige mensen hebben zich nog nooit eerder laten testen en weten daarom niet goed hoe dit in zijn werk gaat. Als je een corona sneltest hebt gedaan, krijg je normaal gesproken na een kwartier de uitslag van de test. De uitslag kan negatief of positief zijn. Het klinkt misschien raar, maar de negatieve uitslag is hetgeen wat je wilt krijgen. Je bent dan corona-negatief, wat wil zeggen dat je niet besmet bent. Dat betekent dat je weer gewoon met anderen in contact kunt komen zonder bang te hoeven zijn dat je hen besmet. Als je klachten hebt en je laat je testen moet je ervoor zorgen dat je niet meer met anderen in contact komt aangezien je niet weet of je besmet bent.

De uitslag is positief

Als de uitslag van je coronatest positief is, is dit vervelend nieuws. Dat betekent namelijk dat jij besmet bent met het coronavirus. Je moet dan direct in quarantaine gaan. Pas na tien dagen kun je de quarantaine verlaten. Het is dan wel van belang dat je helemaal corona klachtenvrij bent. Als je na die tien dagen nog steeds last hebt van één of meerdere symptomen van het coronavirus moet je nog even in quarantaine blijven om te voorkomen dat je anderen besmet. Pas wanneer je meer dan 24 uur helemaal geen klachten meer hebt kun je weer met anderen in contact komen. Het is van groot belang om je goed aan de regels omtrent de quarantaine te houden aangezien je hiermee kunt voorkomen dat het virus zich verder verspreidt waardoor meer mensen besmet raken.