Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Hier - Koop Vandaag je pcr-test!☝

Testen op corona in de buurt van Stadsweiden

Testen op corona in de buurt van Stadsweiden

Ben je in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Dan wordt er via de GGD contact met jou opgenomen. Sinds de coronapandemie is er een speciale procedure voor mensen die in contact zijn gekomen met iemand met corona. Wanneer jij benaderd wordt door de GGD is het van belang dat je de procedure goed doorloopt. Ga in quarantaine en laat je op dag vijf testen op het virus. Een coronatest in Stadsweiden kan bij de GGD, maar ook bij een commerciële teststraat. Naast Stadsweiden kun je een coronatest in Gelderland ook in andere steden doen.

Waarom moet je je laten testen op het coronavirus?

De reden dat je je moet laten testen op het coronavirus in Stadsweiden is eigenlijk vrij simpel. De reden hiervoor is om inzicht te krijgen of je besmet bent met het virus. Door hier duidelijkheid in te krijgen, is het makkelijker om andere mensen te beschermen tegen het virus. Zodra je namelijk getest wordt is het verplicht om in quarantaine te gaan. Zo verklein je de kans dat je veel mensen ziet en hen aansteekt. Dit is vooral fijn om te weten als jij bijvoorbeeld regelmatig in contact komt met mensen die binnen de risicogroep vallen. Door je te laten testen weet je zeker dat je hen niet besmet. Je wilt immers niet dat zij heel ziek worden door het virus dat jij hebt overgedragen.

Waar kan je je laten testen als je in de buurt van Stadsweiden woont?

Er zijn verschillende locaties in de buurt van Stadsweiden waar jij terecht kunt als jij je wilt laten testen. Afhankelijk van welke teststraat zijn er meerdere locaties in Harderwijk waar je naartoe kunt gaan. Het adres van de testlocatie van de GGD in Stadsweiden is:

 • Oosteinde 17 in Harderwijk

Hier kun je gratis een PCR-test laten doen als jij klachten hebt die overeenkomen met de symptomen van het coronavirus. Heb jij geen klachten of heb jij bijvoorbeeld een reisdocument nodig? Dan kun je terecht bij een testlocatie van een commerciële partij in Stadsweiden. Let op deze testen kosten geld. De dichtsbijzijndste commerciële testlocatie is:

 • Wethouder Jansenlaan 90 in Harderwijk

Bij deze testlocaties is het mogelijk om een sneltest en PCR-test vakantie te laten afnemen. Je kunt dus kiezen welke test het beste bij jouw doeleinden past.

Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Klik & Boek Vandaag je test!☝

Hoe gaat een coronatest in zijn werk?

Ben je benieuwd naar hoe een coronatest in Harderwijk of Stadsweiden precies in zijn werk gaat? Dan hebben wij hier het stappenplan. In principe is het testen vrij gemakkelijk, de stappen zijn:

 • Maak een afspraak voor een coronatest.
 • Kom naar de testlocatie op de afgesproken datum en tijd.
 • Neem een geldig ID mee en je afspraakbevestiging.
 • Meld je bij een teststraat medewerker.
 • Hij of zij zal jou begeleiden naar de plek waar jij je kunt laten testen.
 • Vervolgens wordt de test afgenomen.
 • Eerst wordt er een keelswab gedaan.
 • Dan een neusswab.
 • Je krijgt een informatiefolder mee met de procedure voor aankomende paar dagen.
 • Rijd daarna terug naar huis.
 • Ga meteen in zelfisolatie om verspreiding te voorkomen.

Dit is in principe hoe een coronatest in Harderwijk in zijn werk gaat. Afhankelijk van de drukte krijg je jouw uitslag binnen maximaal 48 uur als jij je laat testen bij de GGD. In de meeste gevallen krijg je de uitslag binnen 36 uur. Bij een commerciële test is dit vaak een stuk sneller. De uitslag van een sneltest in Stadsweiden krijg je binnen 30 minuten terug en een PCR-test vaak binnen een dag.

Testen op corona in de buurt van Stadsweiden

Wat gebeurt er als je positief getest wordt?

Een vraag die veel wordt gesteld is: wat gebeurd als je positief getest wordt op het coronavirus? Wanneer jij positief getest bent op het coronavirus is het van belang dat de quarantaine waarin je al zat, verlengt wordt. De verlenging is minimaal zeven dagen. Zodra jij na de zeven dagen vierentwintig uur klachtenvrij bent, mag jij uit quarantaine. Mocht je je na de zeven dagen toch nog niet helemaal fit voelen, is het aan te raden om nog wat langer in zelfisolatie te blijven. Op die manier weet je zeker dat je andere niet besmet met het virus.

Kan je nog extra informatie krijgen?

Heb je nog vragen of wil je iets weten van een teststraat? Dan kun je vaak gemakkelijk contact opnemen met de testinstantie. Zij zullen jou dan zo goed mogelijk proberen te helpen met de vragen die jij nog hebt. De website van de rijksoverheid en het RIVM kunnen ook goede sites zijn om nog wat informatie te vergaren. Op deze sites worden ook de meest gestelde vragen beantwoord. Misschien zit jouw vraag wel hiertussen. Het is dus zeker de moeite waard om hier naar te kijken.