Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Hier - Koop Vandaag je pcr-test!☝

Een coronatest doen in Harderwijk

coronatest Harderwijk

Wanneer jij je niet helemaal fit voelt en je klachten hebt die lijken op op de symptomen van het coronavirus, dan is het van belang dat jij je zo snel mogelijk laat testen in Harderwijk. Door je te laten testen bij een teststraat verklein je de kans op verspreiding van het virus door jou toedoen. Er zijn verschillende soorten testen en verschillende testlocaties waar jij terecht kunt. Waar jij je wilt laten testen, is voornamelijk afhankelijk van de reden dat jij je wilt laten testen.

Wat is een coronatest in Harderwijk precies?

Een vraag die veel wordt gesteld is: ‘wat is een coronatest precies?’ Een coronatest is een zoals het woord eigenlijk al zegt een test om erachter te komen of jij besmet bent met het coronavirus. Door je te laten testen kun jij mensen om je heen beschermen. Dit is vooral fijn als jij mensen om je heen hebt die behoren tot de de corona risicogroep bevinden. Laat daarom een coronatest doen in Harderwijk en zorg voor zekerheid. Wat voor test dit is, is afhankelijk van wat je zelf wilt. Wanneer jij klachten hebt, is het mogelijk om je te laten testen bij een teststraat van de GGD. Mocht jij geen symptomen hebben die uitwijzen op corona, maar wil jij je toch laten testen om zekerheid te hebben? Dan kun jij je laten testen bij een teststraat van een commerciële partij. Testen zonder klachten of directe aanleiding is bij de GGD namelijk niet mogelijk.

Hoe wordt een coronatest afgenomen?

De manier waarop een coronatest wordt afgenomen is vrij simpel. Alle testen worden overigens op dezelfde manier afgenomen. Het afnemen gaat als volgt:

 • Je komt aan op locatie.
 • Je wordt naar de plek begeleid waar jij je kunt laten testen.
 • Er wordt met een swab slijmvlies afgenomen in je keel.
 • Vervolgens wordt er slijmvlies afgenomen in je neusholte.
 • Je krijgt een informatiefolder mee waarin staat hoe de komende paar dagen eruit komt te zien.

Deze brochure is erg belangrijk. Hierin wordt precies de corona procedure van het RIVM uitgesteld. Een voorbeeld van wat hierin wordt verteld is de quarantaine procedure. Zodra jij je hebt laten testen is het verplicht om gelijk naar huis te gaan en in zelfisolatie te gaan. Je blijft in quarantaine totdat jij je uitslag terugkrijgt. Als deze negatief is, kun jij uit zelfisolatie. Let er wel op, dat wanneer je toch klachten krijgt je alsnog in quarantaine gaat en je opnieuw moet laten testen op corona in Harderwijk. Wanneer je positief getest bent, zal je je quarantaine moeten verlengen met minimaal zeven dagen. Voel jij je beter na deze zevendaagse quarantaine? Dan moet je eerst vierentwintig uur klachtenvrij zijn om uit zelfisolatie te kunnen.

coronatest Harderwijk

Waar kan je je laten testen in de buurt van Harderwijk?

Woon je in Harderwijk of in de buurt hiervan? Dan zijn er meerdere testlocaties waar jij terecht kunt om je te laten testen op het virus. Zoals eerder genoemd kun je met klachten je laten testen bij de GGD. Het adres van de dichtsbijzijndste teststraat als je in Harderwijk woont is Oosteinde 17. Deze testlocatie ligt in Harderwijk zelf.

Kosten PCR-Test met COVID reisverklaring
☝Klik & Boek Vandaag je test!☝

Als jij geen klachten hebt of een andere test wilt laten doen dan een coronatest van de GGD, dankun je terecht bij een commerciële teststraat in Harderwijk. Er zijn twee commerciële teststraten in Harderwijk zelf. De adressen van deze testlocaties zijn:

 • Wethouder Jansenlaan 90, hier kun je een PCR-test en sneltest laten doen.
 • Marie Curiestraat 2, ook hier kun je een PCR-test en sneltest laten afnemen.

Hoe kan je een afspraak maken bij een teststraat?

Een afspraak maken om je te laten testen op een testlocatie is bij alle teststraten vrijwel hetzelfde. Een afspraak maken bij de GGD gaat als volgt:

 • Bezoek de website, www.coronatest.nl
 • Log in met je DigiD.
 • Vul de ontbrekende gegevens in.
 • Kies een dag en tijdstip die het beste voor jou uitkomt, het liefst zo snel mogelijk natuurlijk.

Bij de GGD is het ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Bel dan naar 0800-1202. Houd dan wel je BSN nummer bij de hand. Aan de hand van dit nummer maken zij een afspraak voor jou. Bij een commerciële testlocatie gaat dit vrijwel hetzelfde. Het grootste verschil is dat je na het kiezen van het tijdstip je een betaalverzoek krijgt bij een commerciële teststraat in Gelderland. Testen bij een commerciële teststraat kost immers geld. De kosten van een test hangen af van de soort test. Een PCR-test kost gemiddeld €140,- euro en een sneltest kost gemiddeld €65,- euro. De reden waarom een PCR-test zoveel duurder is, is omdat hier een reisdocument bij wordt geleverd.

Waarom een coronatest laten doen?

Er zijn meerdere redenen om je te laten testen op het coronavirus. Een van deze redenen kan bijvoorbeeld zijn omdat je naar het buitenland wilt of moet. Als je op vakantie wilt of je moet op zakenreis is het vanaf heden verplicht om je te laten testen en een geldig reisdocument te hebben. In dit reisdocument staat dat jij recentelijk negatief bent getest op het coronavirus. Met recentelijk wordt overigens binnen 72 uur bedoeld. Heb jij je dus eerder een PCR-test laten afnemen, dan is deze ongeldig. Een reisdocument is alleen te verkrijgen met een PCR-test vakantie van een commerciële teststraat. Bij de PCR-test van de GGD wordt geen reisdocument verstuurd. 

Een andere reden om je te laten testen kan ook zijn om de mensen om je heen te beschermen. Vooral als jij mensen dicht bij je hebt die binnen de risicogroep vallen is het een prettig idee om te weten dat jij negatief getest bent. Als dit de reden is waarom jij je laat testen, is het slim om een sneltest te laten afnemen. Met een sneltest krijg je binnen maximaal 30 minuten je testresultaat te horen. Dat is erg fijn, zo hoef je niet onnodig in quarantaine en kun je gemakkelijk door met je dagelijkse dingen.